za 21 oktober ritten met Blauwe tram

Op zaterdag 21 oktober rijdt de werkgroep HTM 402 met de kleine Blauwe Tram en de Gele HTM 77 drie rondritten ten bate van de restauratie het oudste inzetbare Nederlandse tramrijtuig, de HTM 402. Deze open ex-paardetram wagen uit 1896 wordt gerestaureerd als aanhangwagen voor de electrische tram (zo gereden van 1905-1947).

De rit van bijna 1,5 uur gaat vanaf de Statenlaan naast het eind/beginpunt lijn 16 - via lijn 16 naar CS; dan via Koekamp en Voorhout, Kalvermarkt en lijn 9 naar Scheveningen Noorderstrand (fotostop). Vandaar naar het eindpunt van lijn 11 ,strandweg’ aan zee voor een fotostop, daarna naar het begin/eindpunt lijn 16.

Deze Blauwe tram heeft 17 zitplaatsen, de Gele tram 20 zitplaatsen.
RITPRIJS RONDRIT € 10/persoon.
U kunt intekenen via rit-ts-schev15@hotmail.com voor uw plaatserservering.
Daarna ontvangt u bericht voor de betaling, na betaling bent u zeker van uw plaats. Voor meer informatie zie www.tramwegstichting.nl onder ,Nieuws′.

1e rondrit 11:00 uur, 2e rondrit 13:00 uur en 3e rondrit 15:00 uur.

Dan om ± 17.30 de twee remiseritten via het Haagse centrum: met de Gele naar Kurhaus en de Blauwe naar de halte Gouden Regenstraat.
Ritduur ± 45 min, Prijs €7,5/persoon.

De rittenrijders van de Werkgroep HTM 402
Foto: E. den Hamer

Geslaagde rondrit voor (oud)-leraren Daltonlyceum

Op zaterdag 30 september werd er voor de (oud)-leraren van het Dalton Lyceum aan de Aronskelkweg een rondrit georganiseerd met de HTM 77 en de NZH A327.
Het gebouw, in het schoolied bezongen als ,, ′kzie jou verrijzen aan de rand van Westlands duin″ was de inspiratie om langs de strandeindpunten Markenseplein, Noorderstrand en Stranweg bij de vuurtoren te rijden.
Bij velen werden er weer herinneringen aan hoe het was wakker geschud: de fluitsignalen, het motor geluid en de geknipte kaartjes.
De rit werd gereden ten behoeve van de restauratie HTM 402 , de ex-paardetram wagen uit 1896.

Foto: deel van de groep zittend op de rotan klapbanken en daarboven de visnet bagagerekken van de kleine Blauwe Tram NZH A327, voormalige stadstram in Haarlem (tot 1949) en Leiden (tot 1961). E. den Hamer.