TRAMWEG–STICHTING

Nieuws


zaterdag 12 aug. tramrondrit Den Haag - Scheveningen met de Blauwe Tram NZH A327

Op zaterdag 12 augustus gaan we met de kleine Blauwe Tram de volgende route rijden ten bate van de restauratie van de HTM 402:
Statenlaan naast het eindpunt lijn 16 - via Eisenhowerlaan, Plein, Hofweg, Schedeldoekshaven naar CS, vervolgens over Voorhout, Vijverberg, Buitenhof via Kalvermarkt naar CS; dan via Koningskade naar Scheveningen Noorderstrand (fotostop).
Vandaar naar het eindpunt van lijn 11 aan zee (fotostop) en dan terug naar het beginpunt naast lijn 16 op de Statenlaan bij de Van Boetzelaerlaan.
De geschatte rijtijd is 1.15 u inclusief de twee fotostops.

Deze tram heeft maar 15 zitplaatsen en ± 6 staanplaatsen.
RITPRIJS 10 Euro/persoon.
U kunt intekenen via rit-ts-schev15@hotmail.com voor uw plaatserservering. Daarna ontvangt u de betalingsgegevens en na betaling bent u verzekerd van deelname.

Boekingsgegevens op do 10 augustus om 19.00 uur:
ALLE ZITPLAATSEN VOLGEBOEKT!!!

Eerste rit 11:00 vertrekken van Frankenslag na vertrek diensttram 12:15 terug op Frankenslag.
Nog vrij: geen zitplaatsen op de banken, ook geen op zachte conducteurskrukken bij bestuurder en eventueel 2 staanplaatsen

Tweede rit 13:00 vertrekken van Statenlaan
14:15 terug op Statenlaan
Nog vrij: geen zitplaats op banken, ook geen op de zachte conducteurskrukken bij bestuurder en eventueel 2 staanplaatsen

Derde rit 15:00 vertrek van Statenlaan
16:15 terug bij Statenlaan op de halte lijn 11
Nog vrij: 2 staanplaatsen

Er is de mogelijkheid om na laatste rit mee te rijden a 5 euro.deelnemer tot halte Goudenregenstraat (via lijn 1, lijn 11, 12, ± 45 min)..

foto: E. den Hamer

zaterdag 15 juli tramrondrit Den Haag - Scheveningen met de Blauwe Tram NZH A327

Op zaterdag 15 juli gaan we met de kleine Blauwe Tram de volgende route rijden ten bate van de HTM 402: Statenlaan naast het eindpunt lijn 16 - via Eisenhowerlaan en Plein naar Vijverberg en CS, via Schedeldoekshaven en Hofweg naar Vijverberg en Voorhout, dan via Koningskade naar Scheveningen Noorderstrand. Vandaar naar het eindpunt van lijn 11 aan zee en dan terug naar het beginpunt naast lijn 16.
De geschatte rijtijd is 1.15 u met mogelijk een of twee fotostops.

Deze tram heeft maar 15 zitplaatsen en ± 6 staanplaatsen.

RITPRIJS 10 Euro/persoon. U kunt intekenen via rit-ts-schev15@hotmail.com voor uw plaatserservering.

Boekingsgegevens op 13 juli om 16.00 uur:

Eerste rit 11:00 vertrekken van Frankenslag na vertrek diensttram 12:15 terug op Frankenslag.
Nog vrij: GEEN zitplaatsen op de banken, WELl nog 2 op zachte conducteurskrukken, 4-6 staanplaatsen

Tweede rit 13:00 vertrekken van Frankenslag
14:15 terug op Frankenslag
Geen zitplaats op banken, nog wel en 1 op zachte conducteurskruk, 4-6 staanplaatsen

Derde rit 15:00 vertrek van Frankenslag
16:15 terug bij Statenlaan niet Frankenslag, maar op de halte lijn 11
Nog vrij 1 zitplaatsen op bank, 4-6 staanplaatsen

Mogelijkheid om na laatste rit mee te rijden tot halte Gouden Regenstraat (via lijn 11, lijn 12, ± 30 min)..

foto: E. den Hamer

8 juli Combitocht Scheveningen-Den Haag-Voorburg-Delft vv

Er zijn nog plaatsen vrij op de Combitochten met de Blauwe en Gele tram-boot tussen Delft en Scheveningen op 8 juli.

Voor meer informatie en boeken:

Op Reis! Delft, Scheveningen, Delft -> zie http://pakschuitnooitgedacht.nl/events/op-reis-delft-scheveningen-delft-2/ .
Op Reis! Scheveningen, Delft, Scheveningen -> http://pakschuitnooitgedacht.nl/events/op-reis-delft-scheveningen-delft-6/.

Blauwe stadstram ′rijdt′ weer eens door Leiden

Al is de Leidse stadstram van de NZH al meer dan 50 jaar geschiedenis, nog steeds weet hij mensen te inspireren. Naar het voorbeeld van de TS-museumtram NZH A327 bouwden de gebroeders Poeliejoe een vaartuig waarmee ze op vrijdag 23 juni 2017 meededen aan de Peurbakkentocht.

Bij dit evenement trekt een bonte vloot door de grachten van de Sleutelstad. En dit keer was ook de kleur donkerblauw vertegenwoordigd. Videobeelden van Fred Hofman (laatste shot: foto van Han Geijp).

TS-trams naar Volgende Halte: Openluchtmuseum

De Haagse tramwagens Buitenlijner 58, Ombouwer 77 en aanhangrijtuig 779 zijn op 9 juni 2017 overgebracht naar het trambedrijf van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Tijdens het weekeinde van 17 en 18 juni worden de trams ingezet als onderdeel van Volgende Halte: Openluchtmuseum, een manifestatie rondom het stads- en streekvervoer van weleer, in 1:1 en in model.

Een verslag is te vinden bij onze collega′s van 100% Haags met foto′s van Raymond Naber.

Den Haag 10 juni Blauwe Tram A327:9.30-11.30u gidsrit,13-16.30u rondjes Centrum

Op 10 juni wordt er van 9.30-11.30u met de Blauwe Tram A327 een rit gereden met thema: DEN HAAG 1900-1920. De gids in historisch uniform zal u vertellen over het leven in de stad en over de staduitbreidingen van die tijd toen Den Haag explosief groeide. Ook zullen de gebouwen van stadsarchitect Adam Schadee aan de orde komen.

Er zijn 15 zitplaatsen voor deze gidsrit beschikbaar.
Deze plaatsen zijn alle 15 vergeven. Indien u een keer deze rit wilt meemaken, dan kunt u zich daarvoor opgeven via onderstaand e-adres en wordt u op de wachtlijst gezet.
De ritprijs bedraagt 15 Euro/volwassenen en u kunt zich opgeven door een bericht te sturen naar rit-ts-schev15@hotmail.com onder vermelding gidstramrit 10 juni.
U ontvangt dan uw boekingsnummer + het rekeningnummer voor uw overschrijving en na ontvangst is uw boeking definitief. U ontvangt geen bevestiging en uw plaatsbewijzen/kaartjes krijgt u als u zich op de dag bij ons aanmeldt.

MIDDAG PROGRAMMA 13-16.30 UUR
Vanaf 13 uur zal er met deze tram voor het aanwezige publiek vanaf het Kerkplein in het Haagse centrum de rondrit (zonder gids) Grote Markt/Oude Stadhuis-Spui-CS-Vijverberg-Grote Markt/Oude Stadhuis gereden worden voor 2 Euro/persoon te betalen in de tram met papier of muntgeld, maar plasticgeld niet mogelijk. Geen korting- of HTM kaarten geldig.

De OPBRENGSTEN van deze RITTEN ZIJN TEN BATE van de RESTAURATIE van de UIT 1896 STAMMENDE OPEN PAARDETRAMWAGEN HTM 402, die als aanhangwagen voor de electrische tram gerestaureerd gaat worden.

Bij overmacht, technische problemen of extreme weersomstandigheden kan de rit moeten worden afgelast (daarom is uw tel. nr belangrijk) en krijgt u uw geld terug.
Indien mogelijk er zal een vervangende datum gezocht worden.

Driedaags Stoomtramfestival bij de RTM

Stoommachines, een werkende stoomheikar en ééncilinders... En uiteraard de prachtige RTM-stoomtrams. Het decor waarbinnen zich het driedaagse Stoomfestival 25 t/m 27 mei zal afspelen. Elke dag van de driedaagse kenmerkt zich door frequent rijdende stoom- en dieseltrams, het rijdend erfgoed van de voormalige Rotterdamsche Tramweg Maatschappij, het ″Trammetje van Zuid″ of de Eilandentram.

In het nieuwe museumgebouw staat het enige overblijfsel van de RTM-veerboot ss ″Grevelingen″: een van de twee indrukwekkende stoommachines die het schip rijk was. Deze machine is onlangs gered van de sloop en staat nu, gerestaureerd en wel, te pronken tussen de wagens en locomotieven van de RTM.

Op vrijdagavond 26 mei rijdt om 21.10u. een speciale avondtram, deels met diesel-, deels met stoomtractie. Zaterdag 27 mei rijden er, naast een aantal stoomtrams, meer dieseltrams, die een levende herinnering zijn aan het mooie interlokale trambedrijf van na de Tweede Wereldoorlog. Wie herinnert zich de fraaie rood-crème tramstellen niet, die tussen Rotterdam-Rosestraat en Hellevoetsluis en Oostvoorne tot 1966 reden?

Op Tweede Pinksterdag is het de beurt aan het goederenvervoer bij de RTM. Klassieke vrachtauto’s en tractoren bevolken dan het remiseterrein in Ouddorp. De trams worden aangevuld met goederenwagens uit de omvangrijke verzameling van het museum.

Het RTM-trammuseum ligt aan de Brouwersdam, de Punt-West en is te bereiken via de N57, afslag Grevelingenmeer. Parkeergelegenheid is ruim aanwezig. Dienstregelingen (per dag) en verdere info zijn te raadplegen en te downloaden op de RTM-website, rtm-ouddorp.nl. De RTM is ook dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 u. op 06-13473183.

Blauwe en Gele tram op STOOMDAG zondag 30 april Den Haag Zuiderpark-Centrum vv.

Op zondag 30 april zullen de Blauwe Tram NZH A327 en de Gele Tram HTM 58 rijden tussen de tramkeerdriehoek in het Zuiderpark op de Droogleever Fortuynweg en station Hollands Spoor.

Route
Er wordt in het centrum een lus gereden via HS-ZIEKEN-SPUI-SCHEDELDOEKSHAVEN-CS-KORTE VOORHOUT-LANGE VIJVERBERG-HOFWEG-SPUI-ZIEKEN-HS naar keerdriehoek Dr. Fortuynweg.

Vertrektijden
GELE TRAM HTM 58 om 11.30 u vanaf HS naar Zuiderpark-Drog. Fortuynweg.
BLAUWE TRAM NZH A327 om 11.45u vanaf HS naar CS -Korte Voorhout-Vijverberg-Hofweg-Spui-HS naar Zuiderpark.

Vervolgens vertrek vanaf Zuiderpark keerdriehoek Drog. Fortuynweg
GELE TRAM HTM 58: elk heel uur, 12u, 13u, 14u, 15u, 16u naar CS en dan naar Scheveningen.
BLAUWE TRAM NZH A327: elk half uur : 12.30u, 13.30u, 14.30u, 15.30u, 16.30U TOT HS, dan naar Lijsterbes.

Prijs tramkaartje van Centrum tot Drog. Fortuynweg of omgekeerd: 2 Euro/persoon, kinderen tot 12 jaar 1 Euro als ze samen op 1 volwassenenzitplaats zitten bij een volle tram.

Wie het hele rondje wil rijden, betaalt dus 4 euro voor een volwassene en 2 euro voor kind tot 12 jaar.
Kaartjes te koop bij de kaartverkoper in de tram tegen papier of muntgeld, geen plastic geld. Ook geen kortingskaarten geldig.
De opbrengst is voor de restauratie en onderhoud van onze trams.

In en uitstappen elke HTM tramhalte.

Voor het programma van de 42ste Internationale Stoomdagen, zie Stoomgroepwest.nl.

Tekst en foto: E.den Hamer

Den Haag Koningsdag vertrektijden Tramritten TS-Scheveningen

Bijgaand treft u het rijtijdenschema aan.
Den Haag Centraal-- tijd------Statenlaan/lijn 16-----tijd
Blauwe Tram A327 11.00---- Gele Tram HTM 58 11.00
Gele Tram HTM 58 11.30---- Blauwe Tram A327 11.30
Blauwe Tram A327 12.00---- Gele Tram HTM 58 12.00
Gele Tram HTM 58 12.30---- Blauwe Tram A327 12.30
Blauwe Tram A327 13.00---- Gele Tram HTM 58 13.00
Gele Tram HTM 58 13.30---- Blauwe Tram A327 13.30
Blauwe Tram A327 14.00---- Gele Tram HTM 58 14.00
Gele Tram HTM 58 14.30---- Blauwe Tram A327 14.30
Blauwe Tram A327 15.00---- Gele Tram HTM 58 15.00
Gele Tram HTM 58 15.30---- Blauwe Tram A327 15.30
Blauwe Tram A327 16.00---- Gele Tram HTM 58 16.00
Gele Tram HTM 58 16.30---- Blauwe Tram A327 16.30
Blauwe Tram A327 17.00-----Gele Tram HTM 58 17.00
Gele Tram HTM 58 17.30-----Blauwe Tram A327 17.30
naar rem. Scheveningen..........naar rem. Lijsterbes

Voor gegevens over de RITPRIJS & ROUTE enz, zie 4 berichten terug/naar onder.

Programma en aanmelding jaarvergadering TS

Met haar jaarvergadering is de Tramweg-Stichting dit jaar te gast bij het Haags Openbaar Vervoer Museum, Remise Frans Halsstraat (Ter Borchstraat 7, Den Haag).

Bent u geen donateur? U bent toch welkom!

Deur open om 10:30;
rit museumtrams 11:00;
vergadering 14:00
o.a. financieel verslag, verslag publiciteit, diapresentaties van de werkgroepen en beheersmaatschappijen. Praat mee in de Rondvraag! Sluiting ca. 16:30.
Meld u aan vóór 1 mei via NL49 RABO 0323 5429 64 t.n.v. Tramweg-Stichting. Vermeld: Donateursdag en UW EIGEN ADRES. Kosten voor de hele dag: €23 (met lunch) of €15 (zonder).

Speciale dieetwensen kunt u melden bij paul.hekking@tele2.nl.

U krijgt een schriftelijke bevestiging van uw deelname (vandaar dat we uw adres graag willen weten).